Gradnja vrtca Gozdiček

Objavi na Facebook

četrtek, 17. oktober. 2013 ob 13:00

V teh dneh se bo začela gradnja novega energetsko varčnega vrtca Gozdiček v Murski Soboti. Kaj bo  gradnja pomenila za otroke,ki sedaj obiskujejo vrtec Gozdiček in kaj bo z novogradnjo pridobil soboški vrtec, smo preverili na terenu.


Skoraj 2,5 milijona evrov vredna investicija bo prinesla veliko prednosti soboškemu vrtcu, predvsem pa boljše in kvalitetnejše prostore otrokom. Največja enota soboškega vrtca bo po novem lahko sprejela okrog 60 otrok več, kot jih je do sedaj.
Ena najpomembnejših dolgoročnih pridobitev novogradnje bo vsekakor energetska varčnost. Z novim vrtcem bodo pridobili še  večnamenski prostor, ki bo služil za telovadnico in bo največji  večnamenski prostor nasploh v soboškem vrtcu in tako primeren za izvajanje izobraževanj strokovnih delavcev vrtca, ki jih je v murski soboti preko 110.  Velika pridobitev bo tudi centralna kuhinja, nova pralnica in prostor za hišnika.
Delo, vzgoja in varstvo otrok bo tako kljub gradnji potekalo nemoteno. Otroci bodo ostali še do meseca marca v starih prostorih, zatem bodo predvsem tiste, ki so v skupinah v paviljonu starega vrtca premeščali v nove prostore.
V prihodnje naj bi se energetska sanacija vršila na vseh enotah soboškega vrtca.
 

 

 

 

Komentarji ne odražajo stališč uredništva TV IDEA.

Trenutno ni nobenega komentarja na to vsebino. Bodite prvi in podajte svoje mnenje.

 

Podaj svoje mnenje

Za komentiranje prispevkov morate biti registrirani in prijavljeni.

 

Registracija / Pozabljeno geslo